Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Traves als matrimonis gais quan un dels cònjuges és estranger

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Traves als matrimonis gais quan un dels cònjuges és estranger

  Traves als matrimonis gais quan un dels cònjuges és estranger

  M.R

  La Coordinadora Gai-Lesbiana s'ha dirigit a les màximes instàncies judicials de Catalunya per demanar empara i resolució als obstacles que s'estan posant en el Registre Civil de Barcelona perquè parelles homosexuals de diferent nacionalitat puguin contraure matrimoni.

  La coordinadora afirma en un comunicat que va fer públic ahir que des que el passat 3 de juliol -quan va entrar en vigor la reforma del Codi Civil que permet el matrimoni entre parelles del mateix sexe- s'han produït nombroses peticions de formació d'expedients matrimonials per part de membres del col·lectiu homosexual, al Registre Civil de Barcelona s'ha pogut constatar que s'està exigint als que siguin estrangers l'acreditació (oficial i a través del consolat) que al seu país d'origen la legislació permet poder casar-se.

  "Això és absurd perquè només hi ha tres països del món on està aprovat el matrimoni homosexual: Bèlgica, Holanda i el Canadà i, per tant, això vol dir que només ens podem casar amb persones d'aquestes nacionalitats", va explicar ahir un membre d'aquesta entitat.

  L'associació critica l'exigència del Registre Civil i considera que és una "interpretació interessada de la llei". "A un estranger heterosexual que es vol casar amb una persona de nacionalitat espanyola se li permet fer si al seu país o al país on es vol casar està contemplat el matrimoni. ¿Per què en el cas dels gais només es contempla la possibilitat que al país d'origen del demandant es permeti?". Aquest membre del col·lectiu es pregunta com és que a una musulmana que es vulgui casar amb un espanyol se li permet "si està claríssim que si es demana un certificat al seu país li exigiran que es casi amb un musulmà". I va afegir: "I oi que no es fa això?".

  La coordinadora gai-lesbiana va assegurar ahir que aquesta exigència del Registre Civil de Barcelona "no l'estan fent altres Registres Civils de l'Estat, com el de Múrcia", i qualifica el zel del registre català com un nou "obstacle" als matrimonis homosexuals i una mostra més de "repressió".
Trabajando...
X