Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Els gais i les lesbianes del Barça preocupats per l'acord d'esponsorització del club

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Els gais i les lesbianes del Barça preocupats per l'acord d'esponsorització del club

    Els gais i les lesbianes del Barça preocupats per l'acord d'esponsorització del club

    Els socis i simpatitzants de la Penya Blaugrana de Gais i Lesbianes (PBGL) valoren positivament que el club hagi aconseguit un acord econòmic tan important, però mostren la seva preocupació pel fet que la Qatar Foundation prové d’un país on no es respecten els drets humans pel nostre col·lectiu.

    El Barça porta molts anys sense esponsor, és una part molt important de la nostra identitat. Justament per això ha de tenir molt més valor que cap altre samarreta, ja que la nostra samarreta mai ha estat en venda. I el nostre primer esponsor ha de ser universal, tant universal com el nostre club, o com ho ha estat Unicef.

    Segons escriu al seu llibre l’anterior vice-president del FC Barcelona, Ferran Soriano, es va considerar com a “moralment reprobable” que el primer esponsor de la samarreta del club fós una casa d’apostes i es va rebutjar la proposta. Nosaltres creiem que una fundació d’un país on no es respecten els drets humans també és “moralment reprobable”.

    Segons la ILGA (International Gay and Lesbian Association, entitat que vetlla pels interessos de gais i lesbianes arreu del món) la situació a Qatar és aquesta: A Qatar són delictes les relacions sexuals entre homes o entre dones amb una pena de presó de fins set anys. D'altra banda també vigeix la Llei de la Sharia, que és aplicable als musulmans, segons la qual es poden castigar aquests actes amb la flagel·lació i fins i tot amb la pena de mort.


    Antonio Guirado, secretari general de la Coordinadora Gai Lesbiana de Catalunya, declara: "El Barça és un club que sempre ha sabut representar Catalunya i la societat catalana i confiem que pugui continuar transmetent arreu del món els principis fonamentals del nostre país, de la nostra societat: els valors de la llibertat, de la igualtat i del respecte".

    Per la seva banda Joaquim Roqueta, president de Gais Positius, manifesta la seva preocupació perquè els estrangers que vulguin viatjar o residir a Qatar per més d'un mes han de sotmetre's a un exàmen mèdic que inclou la prova del VIH, si el resultat és positiu és motiu d'expulsió del país.

    El president Sandro Rosell va afirmar recentment en roda de premsa que “A Qatar s’hi viu molt bé”. Nosaltres afirmem que els gais i les lesbianes de Qatar no viuen tan bé, ja que la homosexualitat es il·legal en aquest país.

    En aquest sentit, la Penya Blaugrana de Gais i Lesbianes ha enviat una carta al president del Barça, demanant-li que reconsideri aquesta decisió alhora que demanem a la Junta Directiva del Club que una decisió com aquesta ha de ser consensuada i aprobada per tots els socis. Si la majoria de socis ho vol, nosaltres acatarem la decisió, tot convidant al Barça a demostrar un clar suport per a millorar la situació de gais i lesbianes en aquest país.


    L'associació d'esportistes de gais i lesbianes Panteres Grogues s'ha sumat a aquestes sol·licituds.


    Informe sobre els drets LGBT a Qatar:
    http://ilga.org/ilga/es/countries/QATAR/Law

    Informació sobre la PBGL:
    http://penyagl.blogspot.com/
    penyaGL@yahoo.com

Trabajando...
X