El director del Memorial Democràtic inaugura la jornada “La recuperació de la memòria històrica de la comunitat homosexual i transsexual”

El Director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, inaugurarà dimarts, 21 de febrer, a la Facultat de Dret (Diagonal, 684, Barcelona) la jornada La recuperació de la memòria històrica de la comunitat homosexual i transsexual. L’acompanyaran Antonio Madrid, secretari de la Facultat de Dret i coordinador del Projecte Dret al Dret de la Universitat de Barcelona, i José Benito, president del Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG).

Les jornades han estat organitzades pel GAG i la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Memorial Democràtic i l’Asociación para la Defensa de los Derechos de la Infancia y la Adolescencia.Hi participaran els professors Carlos Villagrasa, professor de Dret Civil de la Universitat de Barcelona i delegat a Espanya i Andorra de l’European Commission on Sexual Orientation Law; Nadia Aroca, professora titular universitària i secretària del GAG, Jordi Petit, president d’honor de la Coordinadora Gai Lesbiana i autor dels llibres Vidas del arco iris i 25 años más: una perspectiva sobre el pasado, el presente y el futuro del movimiento de gays, lesbianas y transexuales; David Bondia, professor de Dret Internacional de la Universitat de Barcelona i director de l'Institut de Drets Humans de Catalunya, i l’escriptora i periodista Carme Pollina. En el marc de les jornades, es projectarà el documental Homosexuals i transsexuals: els altres represaliats del franquisme, produït pel Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG). Dimecres, 22 de febrer, s’inaugurarà, al vestíbul de la Facultat de Dret, la mostra 1930-1980 El Dorado. Aquesta exposició, formada per vuit plafons, ofereix una visió general de la lluita de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals per aconseguir els seus drets.
CONVOCATÒRIA DELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE:

El director del Memorial Democràtic, Jordi Palou-Loverdos, inaugura la jornada “La recuperació de la memòria històrica de la comunitat homosexual i transexual”
DIA:

Dimarts, 21 de febrer
HORA:

17.00 hores
LLOC:

Sala de Graus de la Facultat de Dret
Av. Diagonal, 684
Barcelona