Un jutge federal va declarar el dijous inconstitucional la llei que prohibeix el matrimoni entre
persones del mateix sexe en Florida, va informar la Unió Americana de Llibertats Civils (ACLU) de Florida.

El jutge Robert L. Hinkle, de Tallahassee, va anul·lar la prohibició del matrimoni homosexual, una resolució que quedarà en suspens pendent de l'apel·lació per part de l'estat de Florida.

Segons ACLU de Florida, que va interposar la demanda en nom de vuit parelles, una dona vídua resident de Fort Myers i l'organització SAVE, el jutge va indicar que la “raó fonamental de l'estat per negar el reconeixement dels matrimonis no té cap base racional”.

“En la seva decisió, el jutge de districte Robert L. Hinkle va sostenir que en negar als demandants el dret fonamental a contreure matrimoni, la prohibició del matrimoni de la Florida viola el degut procés i les clàusules d'igualtat de protecció de la Constitució dels Estats Units”,
va assenyalar ACLU Florida.

“Estic molt contenta que l'estat que considerem la nostra casa aviat reconeixerà que el que
Carol i jo vam tenir va ser un matrimoni”, va afirmar Arlene Goldberg, de Fort Myers, que va presentar la demanda després de què la seva esposa i companya durant 47 anys, Carol Goldwasser, morís.

Hinkle és, doncs, el quart jutge del sud de Florida que anul·la la prohibició dels matrimonis entre persones del mateix sexe per considerar-la inconstitucional.

El passat 4 d'agost un jutge del comtat de Broward va declarar inconstitucional la mateixa llei, i el passat 25 de juliol una jutgessa de Miami va fallar a favor d'una demanda presentada aquest any per sis parelles d'homosexuals que buscaven anul·lar la prohibició d'aquestes unions en Florida, que va ser aprovada el 2008.

Anteriorment, el passat 17 de juliol el jutge Luis M. García va fallar en un tribunal del Comtat Monroe, als illots de Florida, contra la mateixa prohibició.

Els electors de Florida van votar una esmena el 2008 que prohibeix els matrimonis entre parelles del mateix sexe i defineix el matrimoni com la sola unió entre un home i una dona.

Però en juny de 2013 el Tribunal Supremo va donar un pas decisiu a favor del matrimoni homosexual en declarar inconstitucional la Llei de Defensa del Matrimoni (DOMA, en anglès), que definia el matrimoni com “la unió entre un home i una dona” i impedia, per tant, que els homosexuals casats en els estats on és legal aconseguissin reconeixement i beneficis fiscals a nivell federal.

Amb informacions de "www.elnuevoherald.com"