Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Jesús Vázquez col·labora amb les denuncies d'Amnistia Internacional

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Jesús Vázquez col·labora amb les denuncies d'Amnistia Internacional
  COMUNICAT DE PREMSA
  Nova campanya publicitària d'Amnistia Internacional amb la col·laboració del presentador de televisió Jesús Vázquez. Col·laboreu vosaltres també !

  www.amnistiacatalunya.org/premsa/jesusvazquez211x297.rar

  Els drets de gais, lesbianes i transsexuals no es respecten a més de 70 països

  Amb motiu de la presentació d'aquesta nova campanya publicitària d'àmbit estatal, Amnistia Internacional vol expressar la seva profunda preocupació pel fet que persones de més de 70 països sofreixen violacions dels drets humans a causa de la seva orientació sexual real o suposada. Tot i que durant els últims anys ha disminuït el nombre de països que penalitzen en les seves legislacions l’homosexualitat, l’any 2005 encara existeixen un gran nombre d’Estats en els quals les relacions sexuals consentides entre adults del mateix sexe són motiu de persecució, empresonament i, fins i tot, pena de mort. A Egipte, on formalment no existeixen lleis que puguin castigar la orientació sexual, a la pràctica, l’aplicació d’altres lleis referides a conceptes com l’escàndol “públic”, la “conducta indecent” o els “crims contra la família” s’utilitzen per castigar les relacions homosexuals. A altres països, com l’Aràbia Saudita, la persecució es realitza de forma directa mitjançant la llei: a l’abril de 2005, almenys 35 homes van ser condemnats per la seva assistència a unes “noces gais”; quatre d’ells van ser condemnats per un tribunal a dos anys de presó i a 2.000 fuetades, mentre que la resta rebia 200 fuetades i entre sis mesos i un any de presó. L’Aràbia Saudita va executar el 2002 tres homes, condemnats per motiu de la seva orientació sexual. En els últims anys, també s’ha tingut notícia d’execucions a l’Afganistan i, en total, són vuit els països que inclouen en la seva legislació la condemna a mort per aquest motiu.

  Amnistia Internacional alerta de les resistències internacionals en contra del reconeixement dels drets de lesbianes, gais, bisexuals i persones transsexuals. L’Organització de la Conferència Islàmica i la Santa Seu, entre d’altres, en els debats realitzats en organismes com Nacions Unides, s’han negat a refermar els principis ja existents de no discriminació de les minories sexuals establerts per les normes internacionals de drets humans.

  Reconeixement de l’asil per orientació sexual
  En moltes ocasions, la intimidació i violència es produeix en l’entorn de la família i la comunitat i l'Estat demostra no tenir capacitat o voluntat política per a complir amb la seva responsabilitat de protegir els drets de totes les persones en el seu territori. En aquestes circumstàncies, els gais, lesbianes, bisexuals i persones transsexuals es poden veure obligats a abandonar els seus països d’origen i buscar protecció en d’altres. La directiva europea sobre normes mínimes per al reconeixement com refugiats o persones amb necessitat de protecció internacional, reconeix el dret a l’asil per motius de persecució per orientació sexual. Amnistia Internacional ha demanat al Govern espanyol que incorpori l’asil per aquest motiu.


  Llistat de països on es vulneren els drets dels homosexuals:
  • <LI class=MsoNormal style="mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1">Països on pot aplicar-se la pena de mort a homosexuals per qüestió d’orientació sexual: Afganistan, Iran, Mauritània, Nigèria (estats del nord, on s’aplica la xaria), Pakistan, Aràbia Saudita, Sudan, Iemen. <LI class=MsoNormal style="mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1">Països on es pot condemnar a homosexuals a cadena perpètua per qüestió d’orientació sexual (pena màxima possible): Bangla Desh, Bhutan, Guyana, Índia, Maldives, Singapur, Uganda, Nepal. <LI class=MsoNormal style="mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto; mso-list: l0 level1 lfo1">Països on l’homosexualitat és il•legal: Angola, Algèria, Bahrein, Barbados, Benín, Botswana, Brunei, Burundi, Camerun, Cap Verd, Illes Cook, República Democràtica del Congo, Djibuti, Etiòpia, Fiji, Gàmbia, Ghana, Grenada, Guinea, Jamaica, Kenya, Kuwait, Líban, Libèria, Líbia, Malàisia, Malawi, Illes Marshall, Illes Maurici, El Marroc, Moçambic, Myanmar, Namíbia, Nauru, Nicaragua, Niue, Oman, Autoritat Palestina, Papua Nova Guinea, Qatar, Saint Lucia, Samoa, Senegal, Seychelles, Sierra Leone, Illes Salomó, Somàlia, Sri Lanka, Swaziland, Síria, Tanzània, Togo, Tokelau, Tonga, Trinitat i Tobago, Tunísia, Tuvalu, Uzbekistan, Zàmbia, Zimbabwe.
  • Països on l’homosexualitat és legal però es produeixen persecucions de fet: Burundi, Cuba, Egipte, Laos.
  Col·laboreu amb Amnistia Internacional publicant aquesta campanya.

  Descargueuvos-la de www.amnistiacatalunya.org/premsa/jesusvazquez211x297.rar

  La nostra preocupació per aquesta situació, que ens porta a treballar per aconseguir la total igualtat de drets, és l'origen d'aquesta campanya publicitària. La solidaritat de persones com Jesús Vázquez i el treball desinteressat de l'agència de publicitat, la fotògrafa i els maquilladors, han aconseguit com a resultat unes imatges que no ens poden deixar indiferents, que mostren com la vida d'una persona pot canviar radicalment depenent del país on visqui. Per això volem demanar al teu mitjà de comunicació que publiqui gratuïtament aquestes imatges que gratuïtament van ser realitzades. Amb la teva col·laboració podem salvar vides, evitar la tortura i acabar amb la discriminació.

  Si volen més informació:Jesús García, 93.209.35.36 (ext.2) // 690.81.44.11 // jgarcia@amnistiacatalunya.org.
  Si volen l'original de l'anunci en un altre format (disponible en català i castellà): Maria González, 93.209.35.36 (ext.3) // mgonzalez@amnistiacatalunya.org.
Trabajando...
X