Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Els Mossos posen en marxa una campanya per fomentar la denúncia en les conductes d'odi i discriminació

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Els Mossos posen en marxa una campanya per fomentar la denúncia en les conductes d'odi i discriminació

    Sota el lema 'T'escoltem' la iniciativa preveu informar de quins són els comportaments que poden constituir aquests delictes

    ACN Barcelona .- El Departament d'Interior, a través dels Mossos d'Esquadra, han posat en marxa aquest dilluns una campanya per promoure la denúncia en casos relacionats amb conductes discriminatòries. L'objectiu de la campanya, que porta per lema 'T'escoltem', és explicar quines conductes poden ser discriminatòries i aconseguir que es denunciïn tots els casos relacionats amb aquestes conductes per tal que la policia, en coordinació amb el Servei de delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, pugui identificar i detenir els autors implicats en aquests fets. El 2015 es van denunciar 292 casos, 9 menys que els registrats l'any anterior.

    Aquesta campanya té per objectiu explicar quines conductes poden ser discriminatòries i contribuir a augmentar la confiança de la ciutadania amb els Mossos d'Esquadra. Per aquest motiu, s'ha elaborat un vídeo corporatiu, que a partir d'avui es difondrà a través de les xarxes socials twitter.com/mossoscat, facebook.com/mossoscat i youtube.com/mossoscatalunya, on participen diferents agents del cos de Mossos d'Esquadra amb la participació del comissari en cap, Josep Lluís Trapero.

    Les Oficines de Relacions amb la Comunitat (ORC) i els Grups de Proximitat de tot Catalunya executen els plans de prevenció per lluitar contra conductes discriminatòries en diferents àmbits com ara el racisme, l'aporofòbia i l'homofòbia, entre d'altres. Aquestes accions formen part del treball transversal realitzat de forma conjunta pel Cos de Mossos d'Esquadra amb altres organitzacions amb l'objectiu de contribuir a la plena integració dels grups en risc d'exclusió social i per a la prevenció dels delictes d'odi i discriminació, com són el servei de delictes d'Odi i Discriminació de la Fiscalia Provincial de Barcelona, els departaments de Benestar Social i Família i Ensenyament.

    L'any passat es van denunciar 292 casos relacionats amb conductes d'odi i discriminació, 9 casos menys que els registrats l'any anterior. En relació als fets denunciats, destaquen l'àmbit ètnic i racial seguit de l'orientació política i l'homofòbia. La distribució a Catalunya de les dades globals durant l'any 2015 va ser a Barcelona 232 fets, Tarragona 35, Girona 13 i Lleida 12.

    Àmbit de prevenció


    Conjuntament amb el Departament d'Ensenyament, l'any passat es van realitzar 134 xerrades del taller sobre els delictes d'odi i discriminació amb un total de 3.840 assistents. Aquest taller està adreçat als estudiants de secundària de tots els centres educatius de Catalunya. En aquesta activitat formativa, es defineixen totes les conductes delictives d'odi i discriminació, posteriorment, a partir d'un diàleg dirigit, i amb el suport de dos vídeos i un cas pràctic, es tracten més profundament les conductes homòfobes, les racistes i les d'aporofòbia. En aquest sentit, els Mossos continuen realitzant la presentació per prevenir les conductes discriminatòries que ja es venia fent des de fa uns anys. Durant l'any 2015 es van realitzar 221 xerrades a un total de 6.559 persones.

    Amb l'objectiu de millorar els mecanismes d'informació, prevenció i detecció dels delictes d'odi i discriminació es va crear el correu electrònic mossos.delicte.odi@gencat.cat que permet fer consultes i sol·licitar assessorament a una unitat especialitzada dels Mossos. Aquesta eina permet garantir una resposta individualitzada i personalitzada amb l'interlocutor. L'any passat aquesta bústia de correu va gestionar 56 correus de consulta i denúncia.


    <span style="font-size: 11.0pt; font-family: &quot;Calibri&quot;,&quot;sans-serif&quot;">
Trabajando...
X