Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Durant l'Orgull a Belfast, Varadkar diu que és una "qüestió de temps" l'aprovació del matrimoni gai a Irlanda del Nord

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Durant l'Orgull a Belfast, Varadkar diu que és una "qüestió de temps" l'aprovació del matrimoni gai a Irlanda del Nord

  El primer ministre de la República d'Irlanda, Leo Varadkar, va assistir avui a les celebracions de l'orgull gai a Belfast, on va afirmar que és només "qüestió de temps" que la regió britànica d'Irlanda del Nord regularitzi el matrimoni entre persones del mateix sexe.
  varadkar-gay-brekkie-ni-cropped.jpg
  Varadkar, de 38 anys, és el primer cap de Govern irlandès que ha declarat la seva homosexualitat i visita per primera vegada Belfast des de la seva arribada al poder el juny.
  bpanews_1e44ac3c-fcb9-426c-b4c3-f5d0fbd52c74_1.jpg
  "Es tracta, per descomptat, d'una decisió que ha de prendre l'Assemblea d'Irlanda del Nord, però confio que, igual que han fet altres països d'Europa occidental, prendran aquesta decisió en el seu moment", va sostenir el "Taoiseach".

  Irlanda del Nord és l'única regió de les illes britàniques en la qual el matrimoni homosexual continua sent il·legal, després que el 2015 la República d'Irlanda decidís canviar la seva legislació en aquest sentit després de celebrar un referèndum.

  Davant d'una multitud de persones al centre de Belfast, Varadkar va subratllar el seu suport i el del seu Govern a "la igualtat davant la llei i la llibertat per a tots els ciutadans, amb independència d'on resideixin".

  El primer ministre irlandès va participar en els actes de l'orgull gai durant el matí però va excusar la seva assistència a la desfilada del Belfast Pride, aquest migdia, a causa d'un compromís previ.

  Per primera vegada, policies uniformats de les forces de seguretat de Belfast i Dublín participen en la desfilada.

  "¿No diu això alguna cosa realment bo sobre Irlanda del Nord i sobre com s'ha desenvolupat com a societat en els últims deu o vint anys?", Ha considerat Varadkar a aquest respecte.

  El "Taoiseach" va abordar ahir amb els principals líders nord-irlandesos la necessitat de restaurar com més aviat l'executiu autònom de poder compartit entre protestants i catòlics, suspès des del gener.

  Varadkar va argumentar que Irlanda del Nord ha de defensar amb "una sola veu" els seus interessos en les negociacions sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.

  Font:
  eldiario.es
Trabajando...
X