Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Pride 2013

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Pride 2013
  Més informació: www.pridebarcelona.org.
  Programa d'activitats (del 20 al 30 de juny).
  Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en , 16:16:26.


 • #2
  Manifest del PRIDE 2013

  MANIFEST ORGULL 2013

  PROU ODI I VIOLÈNCIA!!
  VOLEM UNA LLEI CONTRA LA LGTBFÒBIA!!


  Avui, en aquesta fantàstica celebració, un any més, lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals construïm un nou 28 de juny, el Dia internacional de l’orgull LGTB commemorant els disturbis del Stonewall Inn, un bar freqüentat per gais que el 1969 a Nova York van dir prou a la repressió, a la coacció i les batudes de la policia. La revolta va durar diversos dies i va significar l'inici de l'actual moviment homosexual.

  Així doncs, d’aquell Stonewall de 1969 a la Barcelona del 2013, després de més de quaranta anys, el col•lectiu de lesbianes, gais, i homes i dones transsexuals i bisexuals ho seguim celebrant de forma pública mostrant el nostre orgull i la nostra dignitat.

  A casa nostra fa ja 8 anys que hem aconseguit la plena igualtat legal però encara hi ha sectors de la societat i la política que voldrien treure'ns els nostres drets, encara queda per tant un llarg camí fins a assolir la igualtat real, i la comunitat LGTB hem de continuar treballant fins a fer valdre que el fet de ser lesbiana, gai, transsexual o bisexual no tingui més repercussió per a la vida que la que cadascú li vulgui donar.

  La LGTBfòbia està tornant amb una força imprevista i creixent i amb una enorme intolerància amb la diversitat. Només cal veure les mobilitzacions sense precedents a França de la dreta més reaccionària contra la llei del matrimoni igualitari d’Hollande que ha creat un clima d’acceptació de l’odi i la violència que ha conduit fins i tot a la mort del jove defensor del drets LGTB de 18 anys Clément Méric a mans d’uns caps rapats.

  A casa nostra el 6 d’octubre del 1991 va ser assassinada també la Transsexual Sònia Rescalvo, per un grup de neonazis i després de molts anys de reivindicació, el moviment LGTB de Barcelona ha aconseguit el passat mes d’abril el reconeixement de la Glorieta del Parc de la Ciutadella per a la seva memòria.

  Volem una Llei específica contra la LGTBfòbia i dotar-nos d’un marc que lluiti contra aquesta violència que s’exerceix cap al nostre col·lectiu. La demanda d’aquesta Llei ha de ser el motor d’aquest 28 de juny.

  Aquesta llei ha de garantir i articular una lluita contra el bullying homòfob i vetllar per tal que el sistema educatiu respecti la diversitat sexual i de gènere, que inclogui tots els tipus de famílies, que formin i eduquin per a la convivència i el respecte, on els joves LGTB no pateixin cap discriminació i se sentin respectats.

  Hem d’establir les bases de la societat plural i igualitària que volem, on el col·lectiu LGTB puguem ser visibles, on la transsexualitat no sigui un motiu d’exclusió, on l’educació afectiva-sexual sigui present i on viure amb el VIH no comporti cap estigma ni discriminació. En definitiva, el respecte als drets humans.

  Barcelona, ciutat on es va realitzar la primera manifestació de, lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de l’Estat, ha de continuar sent una ciutat d'acollida per a la nostra comunitat. I per això és necessari que a tots i cadascuns dels barris de la nostra ciutat puguem viure amb plena normalitat. I estendre aquesta realitat a totes les ciutats i pobles de Catalunya.

  Aquestes són les nostres reivindicacions per aquest any. Lesbianes gais, transsexuals i bisexuals sabem compaginar la festa, la celebració, l’alegria i l’orgull d’existir i de ser com som, però això no ens treu ni un punt de valor polític i reivindicatiu. Volem agrair a tots i totes els que han donat suport als actes de l'Orgull 2013.

  Moltes gràcies a tots i a totes per participar en aquesta manifestació i ara sigueu tots benvinguts a la Festa de l'Orgull.

  Comentario

  Trabajando...
  X