Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

El teu dia per Carme Porta.

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • El teu dia per Carme Porta.

  homofobia-600x400.jpg

  Quan formes part d’una part de la població que és “teòricament” la no discriminada sovint penses poc en aquelles persones a qui discriminen sinó hi ha elements sensibilitzadors. Dic teòricament perquè el subjecte polític estàndard: home, adult, heterosexual, blanc i propietari cada cop s’evidencia més com una fantasia del patriarcat.

  Com deia, i recupero el fil, que sense sensibilització, sense visibilitat, aquelles persones que surten de l’estàndard, de la moral normativa, creixem als marges. És per això que els dies internacionals prenen sentit. Sovint alguns s’exclamen: “per quan un dia internacional de…” pels qui no calen, no són dies de festa sinó dies reivindicatius, de visibilitat, de sensibilització social.

  Dies com el 8 de març, dia internacional de les dones, la majoria social que no hem assolit la igualtat real, que seguim sent agredides, abusades, traficades, assassinades, que seguim al marge de les estadístiques i que construïm les nostres xarxes de supervivència. Una majoria social que viu al marge segons el model. El 26 d’abril, el dia de la visibilitat lèsbica, que vol fer visibles les lesbianes en la doble discriminació per ser dones i lesbianes. El 17 de maig, dia internacional contra l’Homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia que commemora el dia que l’OMS, l’any 1990, va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals i té com a objectiu sensibilitzar la societat contra la discriminació de les persones LGTBI.

  Sovint aquests dies et recorden els teus privilegis dins de l’heteropatriarcat, en tot allò que t’acosta al subjecte estàndard. Dies que et recorden que a tu, possiblement, no et cal dia per moltes coses i que el que cal és que els 365 dies de l’any siguin dies possibles per aquelles persones que només tenim un dia de visibilitat.

  Sovint els mitjans no ajuden, ajudem, a aquesta visibilitat, a aquesta sensibilització, a trencar aquestes normes morals, social i polítiques que resten drets de ciutadania a persones que comparteixen amb nosaltres el veïnatge.

  La propera setmana, el 17 de maig, es commemora, un any més el dia internacional contra l’Homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia que se centra en la diversitat familiar Love makes a family, l’amor fa la família, és l’únic que fa la família sigui com sigui i si, segueix fent falta que es reivindiqui.

  Font: http://www.media.cat/2017/05/12/el-teu-dia/
Trabajando...
X