Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

ICV exigeix a la Ministra Salgado que demani a la OMS la desclassificació de la trans

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • ICV exigeix a la Ministra Salgado que demani a la OMS la desclassificació de la trans

  ICV exigeix a la Ministra Salgado que demani a la OMS la desclassificació de la transsexualitat com a malaltia mental


  Una delegació d’ICV i de JEV assistirà a la manifestació d’aquesta tarda en motiu del 28-J, Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament Lèsbic, Gay, Bisexual i Transexual


  El vicepresident d’ICV i portaveu d’IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, ha entrat avui una pregunta al Congrés per instar la ministra de Sanitat, Elena Salgado, a demanar a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) que deixi de considerar la transsexualitat com una malaltia mental. Herrera ha entrat aquesta pregunta en el marc del 28-J, Dia Internacional de l’Orgull i l’Alliberament Lèsbic, Gay, Bisexual i Transsexual.

  Aquest any la formació ecosocialista, juntament amb Joves d’Esquerra Verda (JEV), l’organització juvenil vinculada a ICV, han centrat la seva campanya pel 28-J en lluitar contra l’homofòbia i la transfòbia. En aquest sentit han recordat que des del juliol del 2006 al maig del 2007 hi ha hagut 306 agressions contra persones homosexuals i transsexuals, un 7% que l’any anterior, segons un informe de l’Observatori de l’Homofòbia Front de l’Alliberament Gay de Catalunya (FAGC).

  “Això demostra que encara tenim molta feina per fer”, ha afirmat Herrera. Tot i això, ha valorat positivament l’aprovació de la Llei d’identitat de gènere aprovada al Congrés aquest mes de març, tot i que ha lamentat que no s’acceptessin algunes esmenes d’IU-ICV per garantir l’atenció a les persones transsexuals menors d’edat o els immigrants transsexuals, o la gratuïtat dels tractaments hormonals i de reassignació de sexe, tal i com demanaven associacions del col•lectiu.

  Tot i que l’aprovació de la llei significa un pas endavant perquè les persones transsexuals també tinguin empara en l'ordenament jurídic, Herrera creu que “això no suposa la igualtat social i per tant, no hi ha una igualtat real”.

  Per altra banda, Herrera també ha celebrat que des del Departament d’Interior de la Generalitat s’ha impulsat per primera vegada que els Mossos d’Esquadra tinguin un protocol per a l’atenció del col•lectiu LGBT i s’impartirà un curs de llibertats sexuals a l’Escola de Policia de Catalunya.

  Finalment, tant JEV com ICV assistiran a la manifestació d’aquesta tarda a Lleida i la de dissabte a Barcelona. A més, les dues organitzacions repartiran 4.000 enganxines i 2.000 xapes arreu del territori amb el lema STOP HOMOFÒBIA I TRANSFÒBIA.
Trabajando...
X