Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Mani trans a Barcelona (7-10-07)

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Mani trans a Barcelona (7-10-07)

  Conjuntament amb la de Paris. Unes 300 persones, jo diria que poques d'elles trans...

  La convocatòria deia:

  MANIFESTACIÓ PER LA LLUITA TRANSGÈNERE, TRANSSEXUAL I INTERSEXUAL!!! Diumenge 7 d'Octubre del 2007 a les 18h00 a Plaça Universitat!!!! Prou disfòria de gènere! Convoquen: Guerrilla Travolaka i activistes independents. ------------------------------------- El proper diumenge dia 7 d'octubre es celebra a Barcelona la primera MANIFESTACIÓ TRANSGÈNERE, TRANSSEXUAL I INTERSEXUAL de l'Estat Espanyol. El lema :"Prou disfòria de gènere!" és un crit contra el diagnòstic psiquiàtric de disfòria de gènere. Perquè no som malalts mentals pel fet de ser trans; no som trastornats pel fet de construir el gènere fora de les normes establertes per la medicina i els governs. Volem fer sentir la nostra veu i no ser tractats mai més ni com a victimes ni com a malalts politics. I perquè volem tenir dret a decidir sobre els nostres cossos, els activistes trans que signem aquest manifest exigim la retirada del "Trastorn de la Identitat de Gènere" de la Classificació Internacional de Malalties, i la completa despatologització de les identitats trans.
  La notícia a TV3:

  http://www.tv3.cat/pvideo/AC_bbd_alt...T_ID=154363335
  Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en , 15:21:47.


 • #2
  El manifest

  MANIFEST TRANS
  Els activistes transsexuals, transgèneres i intersexuals hem decidit manifestar-nos per a visibilitzar les nostres diverses identitats i fer sentir les nostres veus per a denunciar els processos de psiquiatrització pels quals estem obligats a passar, tal com estableixen els protocols de la Organització Mundial de la Salut (OMS).

  La OMS considera la transsexualitat i el transgenerisme com a patologies mentals, classificant-los sota el terme de “Trastorns de la Identitat Gènere” a la Classificació Internacional de Malalties (CIE-10). Aquesta classificació de malalties és el model de referència dels professionals de la salut mental de tots els Estats. Per això, les persones trans arreu del món ens veiem obligades a passar per equips oficials de psiquiatres que avaluen la nostra identitat de gènere tant per accedir a tractaments hormonals com al canvi de nom i sexe als documents oficials.

  L’Estat Espanyol assumeix aquesta definició psiquiàtrica amb la recentment aprovada “llei d’identitat de gènere” que obliga a obtenir un diagnòstic de “disfòria de gènere” per tal de poder canviar el nom i la menció de sexe en els documents oficials, excloent a menors de 18 anys, inmigrants i discapacitats psíquics.

  El nostre gènere no pot ser avaluat, ni des de la psiquiatria ni des de cap altra disciplina, i molt menys penalitzat o condicionat pel mateix servei de sanitat que hauria de garantir el nostre ple desenvolupament físic, emocional i social. Exigim un sistema de Sanitat Pública que respecti els nostres cossos intersexuals i transsexuals, sense ser jutjats sistemàticament per la moral mèdica. Diagnosticar “Trastorn de la Identitat de Gènere” és limitar la construcció dels nostres cossos i és una violació de les nostres llibertats individuals. La diversitat d’identitats és infinita i no pot ser encasellada en un model home/ dona.

  I alhora qüestionem la necessitat de mencionar el sexe en els documents oficials. És imprescindible, per evitar l’exclusió de les persones trans, lluitar contra la transfobia en l’ àmbit educatiu, penitenciari, dels mitjans de comunicació, etc, i especialment en el món laboral, garantint l’accés al treball. Alhora cal dignificar el treball sexual i assegurar condicions de salut i seguretat en el seu desenvolupament.

  Ara que la Classificació Internacional de Malaties està en procés de revisió és el moment de lluitar per a que es retiri el “Trastorn de la Identitat de Gènere” d’aquest manual, de la mateixa manera que l’any 1990 l’homosexualitat va deixar de considerar-se una malaltia en aquesta classificació. En aquest sentit, l’implicació i el posicionament de la comunitat mèdica en la lluita per la desclassificació del Trastorn d’Identitat de Gènere és fonamental.

  Les pressions de gènere afecten a tothom, en tant que determinen com ens hem de comportar i relacionar fent-nos encaixar en unes identitats pre-dissenyades. Es per això que aquesta lluita no és exclusivament trans, sinó que és una lluita que ens implica a totes i tots.

  El dia 7 d’octubre ens manifestem de manera conjunta a París i Barcelona, ja que aquesta ha de ser una lluita internacional que es construeixi a partir d’accions simultànies i coordinades a diferents ciutats del món.

  Perquè no som malalts mentals pel fet de ser trans; no som trastornats pel fet de construir el gènere fora de les normes establertes per la medicina i els governs; volem fer sentir la nostra veu i no ser tractats mai més ni com a victimes ni com a malalts politics; perquè volem tenir dret a decidir sobre els nostres cossos: els activistes trans que signem aquest manifest exigim la retirada del “Trastorn de la Identitat de Gènere” de la Classificació Internacional de Malalties, i la completa despatologització de les identitats trans.

  Per adherir-se al manifest, envieu un correu electrònic a manitransbcn@gmail.com
  Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en , 15:19:27.

  Comentario

  Trabajando...
  X