Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Prohibeixen a les dones trans competir en les competicions femenines d'escacs

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Prohibeixen a les dones trans competir en les competicions femenines d'escacs


    ajedred.jpg
    La Federació Internacional d'Escacs ha anunciat que les persones trans no podran participar en tornejos destinats exclusivament a dones, però sí que podran fer-ho als mixtes

    Les dones trans no podran competir a les competicions femenines d'escacs. És un dels punts de la nova normativa de la Federació Internacional d'Escacs, la FIDE, que entrarà en vigor el 24 d'agost. Aquesta mesura, però, només s'aplica als tornejos oficials exclusivament femenins, i les persones trans sí que podran participar en les "competicions obertes".

    La FIDE no ha donat explicacions sobre aquesta decisió, i es limita a dir que en un màxim de dos anys faran una anàlisi addicional. Alhora, aclareix que aquelles dones trans que fins ara han guanyat alguna competició femenina, perdran el títol.

    La prohibició ha aixecat polseguera a les xarxes, fins al punt que esportistes trans s'hi han pronunciat. És el cas del jugador d'escacs Yosha Iglesias, qui es pregunta a Twitter si podrà competir als propers tornejos que té a l'agenda.

    D'altra banda, diversos experts s'han apuntat a dir que les dones trans poden tenir avantatge respecte a les seves rivals, ja que "hi ha més genis masculins que femenins", o que "hi ha més homes amb un coeficient intel·lectual alt".

    Tot i la polèmica decisió, la federació ha volgut deixar clar que en cap cas qüestiona el canvi de gènere d'un jugador, i assegura que podrà prendre mesures per evitar inscripcions fraudulentes.

    Font:
    https://www.rac1.cat/esports/2023081...tones_sociales
Trabajando...
X