Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Jornades de Transsexualitat a la UB

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Jornades de Transsexualitat a la UB

    La Fundació Olof Palme organitza unes jornades sobre transsexualitat els propers dies 18, 19 i 20 de juliol a partir de les 17h a la Facultat de Dret de la UB (Diagonal 684). El programa està a http://www.figinternet.org/html/UBOlofPalme.pdf
    La veritat és que sembla un acte clandestí. La web de la Fundació Olof Palme no sembla dir-ne res i la única referència que he trobat ha estat l'anterior programa en la web de la Fundació per a la Identitat de Gènere (FIG).

    Aparentment cal inscriure's així que al final no hi aniré ni jo...
    Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en 8 de August, , 15:56:34.


  • #2
    Primer dia

    Com pels membres d'associacions era gratis , al final hi he anat amb el José Benito. Aquí va la crònica de la primera jornada.

    A l'arribar hem comprovat horroritzats que a l'aula magna no hi anava l'aire condicionat. Per sort després de la presentació institucional (els polítics també ploren) ens han passat a una aula convenientment refrigerada. Allí el Benito ha recuperat les energies i la fe en la humanitat encara que al final ha hagut de sortir corrent perquè, dues hores sense fumar, quí les aguanta?

    Entre la concurrència, a més de la petarda del GAG que ja coneixeu, noies de les associacions trans de Barcelona, alguna de fora (besitos, Claudia) i bona representació de trans masculins. I després diuen que no existeixen.

    Bueno, tornant al tema. La primera xerrada l'ha fet l'Andrea Planelles de la FIG. Història de la transsexualitat amb abundós acompanyament gràfic. Molt interessant. Alguns temes per pensar, com la relació amb el xamanisme o la hipocresia de la societat judeo-cristiana. Després ha parlat l'Olga Baselga, també de la FIG. Aquesta ha estat més política. Amb algunes recriminacions cap als gais dolents, d'aquestes que tant agraden al José Benito .

    Per acabar, torn de preguntes amb el típic batibull de nomenclatura i amanida de conceptes (que si sexe, que si gènere...) En fi, lo de sempre. I un misterio sin resolver: on són els bisexuals? Quien sabe donde...

    I com sempre vaig preparada, doncs tenim fotos i tot:






    Continuarà.
    Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en 26 de July, , 21:54:56.

    Comentario


    • #3
      Segon dia

      Avui ha seguit la cosa, a la mateixa aula fresqueta. De fet, tant fresqueta que ahir vaig pillar un refredat i avui he anat tot el dia amb delirium tremens. Em passa una cosa que és que no tinc febre però pateixo els efectes de la febre.

      Anant al gra, avui hi ha hagut una taula rodona, que era rectangular, amb la presència de quatre transsexuals, tres nois i una noia, que havien de parlar de les seves vivències però ho han fet més de les seves idees.

      Primer la Beatriz Espejo ens ha explicat que un transsexual és un travesti permanent i que cal derrotar l'ortodòxia (notis el meu estil resumit que no té perquè fer justícia al que realment han dit). Very queer, que diuen els francesos.

      L'Alec Casanova ens ha dit que la transsexualitat és tant malaltia com pugui ser-ho un embaràs. I, que potser les embarassades no necessiten atenció mèdica?

      L'Ivan Garde de l'associació Ilota Ledo (si volieu saber que vol dir Ilota Ledo, haver vingut, hombre ya) ha donat una visió personal i ha parlat de la lluita contra l'entorn.

      Finalment el Roger Saunell ha explicat l'oposició a que s'imposin les operacions de reassignació de gènere. Ha sonat la paraula castració i la Joana ha fet un salt al seu seient. Després ha fet la pertinent intervenció.

      Per acabar, discussió i preguntes.

      La segona part ha estat una altra taula rod... quadrada (moderada amb glamour pel Carlos de Cires) amb el sociòleg Oscar Guasch i la psicòloga Cristina Garaizábal. El primer ha explicat que la transsexualitat (segons la sociologia, que és com la cienciologia però més fi) és la solució mèdica al problema del transgenerisme. I els transsexuals són els trangeneristes que accepten aquest discurs. Conclusió: la transsexualitat reforça el sistema de gèneres. Vaja, que el transgenerisme és d'esquerres i la transsexualitat de dretes. No, si ja sabia jo...

      La Cristina ha dit que el gènere i la transexualitat són construccions culturals.

      En el torn de preguntes, rifirrafe incruent amb l'Andrea Planelles, l'Olga Viñuales i d'altres.

      I sí, també he fet unes fotos fantàstiques però ara no em va bé posar-les. Més endavant.

      Tema obert: la relació entre homosexuals i transsexuals.

      Ara sí, aquí van les fotos:






      Continuarà.
      Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en 26 de July, , 16:49:49.

      Comentario


      • #4
        Tercer dia

        Com avui venen polítics, tornem a l'aula magna que té molt més glamour, aquesta vegada amb aire condicionat.

        La primera taula: perspectiva del dret. Amb Marisa Fernández, Carlos Villagrasa i Jordi Agustí. Modera Ricardo Castro. Resum: no hi ha res legislat però la gent va trampejant com pot. De pas ens enterem de l'existència de l'esotèrica teoria de la ficció. Resultat final: abans les trans no ens podiem canviar els papers perquè la cosa quedava com un truc per casar-nos amb qui vulguéssim; ara no ens podem canviar els papers perquè com ja ens podem casar amb qui volguem doncs no és necessari. Jódete.

        La segona taula. Polítics, que ja sabem al que van. Modera Javier Montilla. Estrella principal: Carla Antonelli que havia de parlar de la nova llei del PSOE sobre identitat de gènere. Secundaris: Xavier Verdaguer (ERC), Jordi Casas (ICV). En el paper de dolent: Jordi Arcarons (CiU). Del PP no va venir ningú (oh sorpresa). Argument: no caldrà l'esterilitat ni la reassignació genital (l'operació) per a obtenir el canvi legal de sexe. La qüestió de la covertura dels tractaments per part de la Seguretat Social queda en el aire, és a dir que va a ser que no.






        A l'acabar el seminari, a prendre algo a l'Hotel Axel (una cervesa 3, és a dir tres euros rosa ) i després a sopar a un lloc bo i baratet
        que no recordo com es deia, recomanació de Carlos de Cires.

        The End
        Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en 26 de July, , 16:51:52.

        Comentario


        • #5
          Hola Nadia, m'hagués anat a veure'l.
          L'any passat ho vaig fer amb els nois de dret de la facultat, però com aquest any tenia impediments laborals no vaig poder quedar amb ells i al final ells no es van decidir. Vaig treuré un gran profit d'això, ja que vaig estar investigant sobre l'homosexualitat en l'antic egipte (he possat una historia en un altre fòrum).
          Pots possar un resum més gran per poder veure els temes més ampliats,.....

          Petons!!!
          Nunca seas el eslogan de nadie,
          porque tu eres poesia.

          Comentario


          • #6
            Originalmente publicado por ejxg
            Pots possar un resum més gran per poder veure els temes més ampliats
            Ostres Raul, ja saps que t'estimo però jo també soc de carn i ossos i el que em demanes supera la meva, um, disposició. En qualsevol cas miraré de posar links a les participacions que s'hagin documentat online.

            Comentario


            • #7
              Originalmente publicado por nadia
              Ostres Raul, ja saps que t'estimo però jo també soc de carn i ossos i el que em demanes supera la meva, um, disposició. En qualsevol cas miraré de posar links a les participacions que s'hagin documentat online.
              Moltes gràcies guapa, primer per dir que m'estimes, ja que és un gran honor. I lo segon per intentar ampliar l'informació. Ets un sol, definitivament!!!!
              Nunca seas el eslogan de nadie,
              porque tu eres poesia.

              Comentario


              • #8
                Links

                La conferència de l'Olga:
                Los Roles de Género y su relación con la Transexualidad

                La conferència de l'Andrea:
                Evolución histórica de la transexualidad

                La conferència de la Bea:
                La vivencia de ser transexual
                Editado por última vez por nadia; https://www.amicsgais.org/forums/member/33-nadia en 16 de August, , 14:06:50.

                Comentario

                Trabajando...
                X