Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Mayan Kollai: El festival hindú en el qual les dones trans són venerades com a deesses

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Mayan Kollai: El festival hindú en el qual les dones trans són venerades com a deesses

    Durant 10 dies a l'any, en el festival Mayan Kollai, les dones trans de l'Índia obliden els seus problemes, es transformen en deesses i ningú té en consideració el seu gènere

    Per: Alba Losada. Dilluns 29 d'agost de 2016

    zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz india.jpg

    En l'Índia, les persones trans estan condemnades a viure sense llibertat, fins i tot dins de la seva pròpia subcultura. A diferència del que ocorre en occident , la seva subcultura és tan conservadora com la cultura majoritària.

    Moltes viuen en comunas de normes estrictes, sota l'autoritat de líders als quals es refereixen com a "mares" o "àvies". Uns altres encara estan amb els seus pares o amb caps de família heterosexuals.

    zzzzzzzzzzzzzz india 5.jpg

    Però hi ha 10 dies a l'any en els quals aquesta realitat canvia per complet. Durant el festival hindú Mayan Kollai, els problemes de dones trans desaparecen.de fet, deixen de ser persones per transformar-se en deïtats venerades pels vilatans.

    Cada any, entre febrer i març, se celebra un festival en què els transexuales es converteixen en deesses. Per a això, les expressions del seu rostre desapareixen. Són reemplaçades per una màscara de pintura que mostra una actitud impassible i que els fa convertir-se en una figura divina.

    zzzzzzzzzzz india.jpg

    Fora de l'escenari, ells són els que decideixen viure com kothi, també coneguts com hijras, kinnars o aravani, en funció de la regió. Han nascut homes, però se senten dones. Solen tenir amants homes i intenten viure en una cultura que no acaba d'acceptar la seva condició.

    "Durant el Mayan Kollai els problemes de dones trans desapareixen i es transformen en deïtats que són venerades pels vilatans"

    Per aquesta raó, viuen en una subcultura tan conservadora com la cultura corrent, en la qual la majoria no té ni dret a viure amb total independència.

    Les seves vides no han estat fàcils. En revelar les seves identitats en l'adolescència, molts han estat exposats a burles, cops i sexe forçat. Però amb l'arribada del festival, durant 10 dies es converteixen en figures similars als déus que adoren.

    Ho fan en el vestuari, en silenci absolut i sense la presència de cap home. Després, en una habitació propera al temple s'aplica el maquillatge, procés que pot trigar fins a dues hores. Després, són meitat persona; meitat deessa.

    Durant aquells dies, no poden beure alcohol ni tenir relacions sexuals. Tampoc hi ha lloc per a les burles que han suportat al llarg de la seva vida. Aquí són tractats amb respecte i posteriorment convidats a les cases dels vilatans perquè els donin la benedicció.

    "Alguns viuen en comunas sota la imposició d'una xarxa de regles estrictes i l'autoritat de líders que es refereixen com a 'mares' i 'àvies'"

    Mogana és un dels kothis del poble. En aquests moments, la seva família l'està pressionant perquè es casi, però ella no sap què fer. Està tractant d'esbrinar-ho juntament amb la seva parella, però es troba en un mar de dubtes: tenir relacions sexuals o casar-se amb una dona és alguna cosa estrany per a ella, però aquest enllaç també significaria l'acceptació familiar.

    Aquesta és la realitat de molts kothi, els que prenen una vida que no els agrada per viure en pau, com és el cas de Jehada Guru. Aquí és la deessa de Amman, però fora és un jornaler, pare d'us fills i casat amb una dona que treballa en una fleca.

    Durant el festival, els kothi fingeixen ser una altra cosa a la qual són, però en la vida real també ho fan. Els kothi gairebé mai troben el punt intermedi per viure la vida ordinària que ells escullen.

    Font: NYTimes i
    playgroundmag.ne

Trabajando...
X