Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Uruguai presenta dades preliminars del primer cens de població transexual

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Uruguai presenta dades preliminars del primer cens de població transexual

    El Ministeri de Desenvolupament Social d'Uruguai (Mides) va presentar avui a Montevideo dades preliminars del primer cens realitzat al país sobre la població transexual, el nombre de la qual ascendeix a 853 persones, en el marc d'intercanvi de polítiques públiques i diversitat sexual.

    Les dades del cens pretenen aportar una anàlisi quantitativa i qualitatiu en relació amb educació, treball, salut i discriminació d'aquest sector de la població per aplicar-ho posteriorment a la política i legislació uruguaiana.

    "Es busca no solament conscienciar (sobre el tema), que òbviament és un punt central, sinó també (abordar-ho) en el tema de la llei i de polítiques específiques d'inclusió dins de polítiques universals", va explicar a Efe el director nacional de Promoció Sociocultural, Federico Graña.


    zzzzzzzzzzzzzzzzzz trans.jpg

    Les xifres van indicar que de les 853 persones censades, el 90 % són dones i el 10 % restant, homes, per la qual cosa Graña va assenyalar que és possible afirmar que es tracta "d'una població majoritàriament femenina", va assenyalar Graña.

    Quant al tram d'edat, les persones entre 18 a 29 anys resulten ser el major percentatge amb el 34,7 %, mentre que els majors de 51 anys són amb prou feines el 17,6 % de la població censada.

    "Una dada destacable és l'escassa població trans de majors de 51 anys, amb 150 persones censades. Creiem que es deu a processos històrics de com va ser la situació d'aquestes persones amb l'Estat i fins a fins i tot al moment de la dictadura, on van ser perseguides de forma específica", va afirmar Graña.

    Entre altres resultats destacables està el 67,6 % de persones transexuales que es dediquen o han dedicat en algun moment de la seva vida al treball sexual, ja que la situació laboral és precària donat al fet que "són objecte de discriminació durant la seva trajectòria de vida", explica el document basi adjunt al cens.

    Aquesta presentació va tenir lloc dins del seminari "Transforma 2016", sota el nom de "Visibilizando realitats: Avanços a partir del Primer Cens de persones trans", que va celebrar la seva cinquena edició, i va comptar amb la presència d'autoritats, integrants de la societat civil i públic en general uruguaià.

    "Una vegada acabat del tot el cens, farem una recerca específica que presentarem a final d'any. Però paral·lelament, anem a començar a generar equips de treball amb totes aquestes àrees per començar respostes específiques per a l'any que ve", va comentar.

    El Mides, al costat del Consell Nacional de Diversitat Sexual i altres ministeris i altres organismes, "ja tenen llest un esborrany de llei" que té quatre grans components relacionats amb la salut i reassignació de sexe, amb la reparació de les persones majors de 50 anys, l'educació i el dret laboral.

    Entre les polítiques que es pretenen aplicar estan les laborals d'acció afirmativa, amb programes d'ocupació protegida, transferències monetàries de la Targeta Uruguai Social (LES TEVES) per a aquesta comunitat, o suport i assessorament jurídic per al procés de canvi de nom i sexe en documents d'identificació.

    "Amb aquests avanços hem de començar a construir un camí, lent però ferm. És un procés històric, cultural, molta gent de la societat encara té un discurs des de la 'malaltia' d'aquestes persones, des del prejudici, que com a Estat estem compromesos a combatre, construir i educar", va concloure.

    Font: noticias.terra.es
Trabajando...
X