Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Barcelona Activa: Solucions creatives per formar-te gratis

Colapsar
X
 
 • Filtrar
 • Tiempo
 • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

 • Barcelona Activa: Solucions creatives per formar-te gratis

  Si vols aprendre idiomes, informàtica o qualsevol altre temàtica, Internet t'ofereix una gran oferta de formació gratuïta. Te la presentem al blog Barcelona Treball juntament amb consells per aprofitar millor l'aprenentatge on-line.

  Solucions creatives per formar-te gratis

  Aquest setembre t’oferim altres alternatives als cursos de formació tradicionals. Internet és una font il·limitada d’informació, per això convé aprofitar tots els recursos que té la World Wide Web. L’oferta és infinita, però aquí tens alguns exemples interessants.

  IDIOMES
  Pots trobar molts espais web per aprendre anglès i qualsevol altre idioma, per exemple la plana de la BBC, que ensenya anglès a través del seu apartat learning. Un altre lloc és La mansión del inglés, que combina exercicis de tota mena perquè puguis practicar l’idioma. L’Escola Vaugham Systems té un canal de televisió i radio a través dels quals ensenya anglès. A més, et permet baixar directament els podcasts de les seves lliçons titulades “Cloverdale’s corner”.

  Per formar-te en més idiomes pots entrar en plataformes tipus Buusu; es tracta d’una comunitat d’aprenentatge on pots fer una prova de nivell i accedir al curs més adequat per a tu. També pots contactar amb altres persones de la comunitat per practicar. Si prefereixes només centrar-te en millorar la conversa, existeix Conversation Exchange on podràs cercar un company per parlar en qualsevol idioma. Et recomanem que també visitis l’apartat de formació en idiomes de la web Barcelona Treball, aquí trobaràs informació complementària.

  INFORMÀTICA

  Existeixen altres espais web per aprendre programes específics: Deseoaprender.com i AulaClic. D’altra banda, a Emagister i a Aulafàcil trobaràs un apartat de cursos gratis d’informàtica i també d’altres temàtiques.

  MÉS RECURSOS

  És també una tendència que acadèmies o professionals difonguin píndoles de formació sobre qualsevol tema. Un altre recurs és TED Talks, un canal que conté milers de xerrades d’experts en diferents matèries i que té també la versió local en diversos idiomes TedX.

  Per saber més sobre tot allò que t’interessi tens milers de blogs i plataformes al teu abast. Saber curioso o El rincón del vago, són un bon exemple.

  D’altra banda algunes de les millors universitats americanes com Harvard o Stanford ofereixen cursos gratuïts on line i es preveu que ampliïn la seva oferta aquesta tardor. No te’ls perdis!

  QUÈ CAL TENIR PER FER UNA FORMACIÓ ON LINE

  Motivació: ganes reals d’estudiar. És important que el tema t’interessi de veritat i vulguis aprendre’l. Combina lectures amb presentacions visuals i exercicis. D’aquesta manera trauràs el màxim rendiment.

  Tenacitat: La formació a distància i per lliure ofereix molta flexibilitat, però amb aquesta llibertat corres el perill de començar molt motivat i als dos dies cansar-te’n. Una bona estratègia es que et converteixis en el teu propi tutor. Marcat objectius intel·ligents i realistes. És millor fer poc i constant que fer molt un dia i no continuar.

  Bona connexió a internet: Utilitza un dispositiu amb bona connexió a internet, si no tens internet a casa pots anar a la biblioteca o un altre espai que et resulti agradable per estudiar.

  Crear un hàbit d’estudi:Procura, sempre que puguis, utilitzar el mateix horari. Així generes l’hàbit i et resultarà més senzill posar-te.

  Formació avançada de pagament: Els recursos que t’hem donat tenen formació completament gratuïta, però algunes plataformes o acadèmies t’ofereixen també serveis “premium” als que pots accedir mitjançant pagament.

  Publicat per: Joana Sanz, Equip Tècnic del Centre per al Desenvolupament Professional Porta22 de Barcelona Activa.
Trabajando...
X