Anuncio

Colapsar
No hay anuncio todavía.

Festa per una bona causa!

Colapsar
X
 
  • Filtrar
  • Tiempo
  • Mostrar
Limpiar Todo
nuevos mensajes

  • Festa per una bona causa!

    Festa per una bona causa!

    Avui 1 de desembre és el Dia Mundial de la Sida. Els dies internacionals serveixen perquè associacions, ciutadania i institucions reflexionem sobre determinades problemàtiques o reptes a afrontar a escala global. Avui més de 41 milions de persones estan afectades pel virus.

    Malgrat que l'esclat de la pandèmia es va produir als anys 80, no va ser fins el 1998 que l'OMS va manifestar la seva preocupació per la síndrome d'immunodeficiència adquirida i va declarar el primer de desembre com a dia mundial per lluitar contra aquesta malaltia.

    Com és habitual, és la societat civil la que s'avança a les institucions detectant i assenyalant els problemes, fent reivindicacions i aportant solucions.

    És per això que amb aquestes línies vull fer un reconeixement a un exemple d'aquest treball de les organitzacions ciutadanes com és el cas de Gais Positius, organització(membre Coordinadora Gai-Lesbiana) que fa anys que treballen per fer la vida més fàcil a persones que pateixen una doble discriminació: pel fet de ser seropositives i homosexuals.
    Ambdues associacions treballen quotidianament per informar, acollir i cohesionar les persones afectades del VIH. Però vull destacar la important contribució que han fet pel que fa a la sensibilització ciutadana davant una problemàtica envoltada de mites, estereotips, desinformació i alarmisme. I és amb aquesta voluntat d'apropar la realitat de les persones seropositives a tothom que va sorgir el 1989 a Barcelona el Gran Ball de la Solidaritat amb gais seropositius. Des de llavors aquesta festa s'ha celebrat ininterrompudament amb la participació creixent d'entitats, polítics i persones que a títol individual volen formar part d'aquesta festa solidària.

    Aquest és el quart any que hi assisteixo i és d'aquells actes entranyables que sempre ve de gust anar-hi i que ja formen part de la nostra agenda anual. Han esdevingut una tradició. I a més, ve de gust perquè saps que t'ho passaràs bé, perquè sempre hi ha caliu, bon humor i la diversió la tens assegurada.

    Aquesta nit a partir de les 23 h a La Paloma tindrà lloc el 18è Gran Ball per tal de combatre la discriminació i recordar-nos a totes i a tots que no hi ha grups de risc sinó pràctiques de risc. Per recordar-nos, en definitiva, que abans que gais, lesbianes, transsexuals, heterosexuals o seropositius, sobretot, som persones.

    Laia Ortiz
    Diputada d'ICV al Parlamenti coordinadora nacional de Joves d´Esquerraverda
Trabajando...
X